Com netejar la cera sobrant per reutilitzar-la

No llencis la cera d’abella sobrant del degoteig o base de les espelmes! Pots netejar-la i reutilitzar-la.

Val la pena recuperar la cera sobrant de les espelmes per a altres usos. Les abelles treballen molt per produir-la i no es mereixen que es malgasti aquest material tan preuat.

A més del seu ús per fer espelmes, la cera d’abella s’utilitza també per a l’elaboració de productes medicinals o estètics, per a la restauració i conservació de mobles i per al manteniment i protecció dels broquets dels instruments musicals, per posar alguns exemples.

El procés de neteja és molt senzill. Necessitem:

· 1 cassó.

· 1 pot de vidre que puguem rebutjar (per exemple, d’alguna conserva que haguem utilitzat).

· 1 tros de tela porosa o malla mosquitera.

· 1 recipient per posar la cera neta. Hem utilitzat un pot de vidre, però es pot fer servir una safata de fer glaçons de gel per obtenir petits trossos.

·1 bastonet de fusta per remenar.

· Film de plàstic o paper del forn.

Passos a seguir:

Separem, si podem, les restes de la metxa que estigui carbonitzada. En cas que sigui molt complicat, no passa res, només és per evitar que es faci fosca la cera.

 

 

Per tal de fondre-la, posem la cera, en el pot de vidre al bany maria. Intentarem evitar que l’aigua bulli per conservar al màxim les seves propietats. A poc a poc es fondrà fins fer-se totalment líquida.

 

 

Quan està fosa, la colem o filtrem utilitzant la tela porosa o la malla mosquitera i l’aboquem directament en el recipient preparat. Tota la brutícia es quedarà a la tela i així eliminem els residus de les metxes.

 

 

En cas d’utilitzar com a recipient final la glaçonera, la folrem amb film de plàstic o paper del forn i aboquem la cera fosa a través de la tela o la malla, tal com hem fet per al recipient de vidre.

Un cop freda, la cera es solidificarà. Per tal de donar-li ús, haurem de tornar a fondre utilitzant el mateix mètode que hem descrit, però aquesta vegada no caldrà filtrar-perquè ja la tindrem neta.

Com veieu, netejar la cera és molt senzill, així que en les properes publicacions us anirem explicant quins usos podeu donar-li de manera fàcil i senzilla!

2 comentaris de “Com netejar la cera sobrant per reutilitzar-la

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *