Converteix la cera sobrant de les teves espelmes en una crema hidratant

Com convertir la cera sobrant de les espelmes en una crema hidratant

Sabíeu que la cera d’abella sobrant de les espelmes es pot reutilitzar? És un preciós recurs natural i seria una llàstima desaprofitar-la. És per això que us proposem fer una senzilla crema hidratant amb ella.

Les propietats beneficioses de la cera d’abella com a remei natural per a la cura de la pell són excel·lents. És un ingredient carregat d’enzims, antioxidants i minerals, que conté àcids grassos, aminoàcids i vitamina E. És un magnífic material, totalment natural, amb el qual podem preparar diferents cremes, bàlsams i ungüents. A més del seu ús cosmètic, medicinal i per fer espelmes, la cera d’abella s’utilitza també per a la restauració i conservació de mobles i per al manteniment i protecció de les embocadures dels instruments musicals, per posar alguns exemples.

 

Cera verge d’abelles, un excel·lent ingredient en cosmètica natural 

La cera de les nostres espelmes, al tractar-se de cera verge procedent de l’apicultura ecològica i no haver estat alterada amb cap agent químic extern, és perfecta per a ser reutilitzada en l’elaboració d’una crema hidratant ideal per a restaurar la pell esquerdada i resseca de talons, mans i colzes.

A internet podem trobar fàcilment vàries receptes. Les que jo he preparat realment m’han encantat, el resultat obtingut és fantàstic i en aquest cas, només utilitzant cera d’abella i oli d’oliva!

La crema hidratant que farem ve d’una recepta tradicional magribí, i la recepta me la va donar un amic que em va demanar cera d’abella per fer-se una crema per a les zones resseques dels talons. Em va explicar que en la seva família sempre utilitzaven la crema que es feien ells mateixos amb cera d’abella i oli d’oliva, seguint les proporcions d’una part de cera d’abella i sis d’oli d’oliva.

 

cera-de-abeja

 

Preparar aquesta crema casolana és molt senzill

Necessitem:

  • 10 grams cera neta (pots consultar com fer-ho en aquest l’article del nostre blog).
  • 60 grams d’oli d’oliva.
  • 1 cassó.
  • 1 pot de vidre que després puguem rebutjar (per exemple, d’alguna conserva que haguem utilitzat).
  • 1 bastonet de fusta per remoure.
  • 1 pot per guardar la crema.

Elaboració de la crema

El primer pas serà netejar la cera tal com us explicàvem aquí.

Fonem la cera en un pot de vidre al bany maria. Hem d’evitar que l’aigua bulli per no alterar les propietats de la cera. La cera s’anirà fonent fins fer-se totalment líquida.

Quan la cera està fosa anem afegint a poc a poc l’oli. Al principi es crearan grumolls sòlids, però a mesura que l’oli s’escalfa s’anirà dissolent tot. Remenem suaument fins aconseguir una barreja homogènia.

Finalment, un cop la barreja està ben unificada, aboquem el contingut en el pot previst per a emmagatzemar la crema i deixem refredar.

Un cop freda ja està a punt per ser utilitzada.

 

crema-cera-de-abeja

 

Suggeriments per a variants

El resultant d’aquesta senzilla barreja és una bona base que podem enriquir afegint algun altre oli que ens aporti més propietats com, per exemple, el de rosa mosqueta i, a més, algunes gotes de l’oli essencial que més ens agradi.

També podem jugar amb el gruix i la densitat de la crema modificant la proporció de cera/oli fins aconseguir la textura desitjada.

 

 

Altres usos d’aquesta crema

Aquest mateix preparat que ens serveix per a la pell resseca dels colzes i talons també el podem utilitzar per enllustrar les sabates i per encerar la fusta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *