Nou any, nous models

mantra meditació

Creació artesanal

Com sabeu, només treballo amb cera d’apicultores i apicultors de la Península Ibèrica que disposen de producció ecològica, la qual cosa suposa que no puc disposar d’ella sempre que voldria. A més, realitzo tots els processos de fabricació manualment. Aquests fets fan que els desenvolupament de nous models fins a trobar la mida i forma distintives sigui lent i a base d’assaig-error.

El 2020, al haver tingut menys activitat presencial a fires, m’ha permés poder dedicar més temps a mirar d’evolucionar i, concretament, a evolucionar cap a noves creacions. És per això que avui us vull presentar 3 de les meves noves espelmes: el Mantra, la bugia en espiral i el pilar Balasana personalitzat.

 

El Mantra

Aquesta espelma ha estat creada a partir dels molinets d’oració tibetans i de la imatge en sànscrit del mantra de la compassió OM MANI PADME HUM. Té sentit encendre-la en moments de recolliment. El poder dels mantres resideix en la seva perseverança, i el seu resultat final, sigui com sigui la manera de cantar-ho, és la il·luminació de la consciència.

El significat de les seves sis síl·labes és gran i extens:

OM:  Meditació/Dita – Ajuda a perfeccionar la pràctica de la generositat.

MA: Paciència – Ajuda a perfeccionar la pràctica de cura amorosa cap a un mateix i cap als altres.

NI: Disciplina – Ajuda a aconseguir la perfecció en la pràctica de la tolerància i la paciència.

PAD: Saviesa – Ajuda a aconseguir la perfecció en la perseverança.

ME: Generositat – Ajuda a aconseguir la perfecció en la pràctica de la concentració.

HUM: Diligencia – Ajuda a aconseguir la perfecció en la pràctica d’unió amb la Ment Original.

 

La bugia en espiral

Volia experimentar amb formes no habituals en les espelmes i buscar noves maneres de mostrar la llum. Aquesta espelma està elaborada mitjançant la tècnica d’immersió i donant-li manualment la forma d’espiral. La manera de fabricació ens remet a les tècniques més antigues de la cereria. Es creu que els àrabs van començar a utilitzar aquesta tècnica en el segle VIII i que es va donar a conèixer a Europa a través dels mercaders venecians.

 

El pilar Balasana personalitzat

Moltes de vosaltres em demanàveu fa temps que trobés una manera de personalitzar alguna de les nostres espelmes per a poder fer regals únics. Així que després de molt experimentar, he arribat a la conclusió que el pilar Balasana era la forma perfecta per a dur a terme les vostres idees. Aquesta espelma es crea utilitzant com a motlle una canya de bambú i es personalitza una a una manualment dibuixant amb cera a diferents temperatures amb imatges que funcionin a una sola tinta. La seva textura és lleugerament rugosa, com l’interior del bambú, i el dibuix adquireix una mica de relleu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *