About

El meu nom és Emília Sannicolàs. Sempre havia treballat de comptable. L’any 2009 la crisi em va empènyer a fer un canvi. Vaig decidir canviar d’ofici i oblidar-me de balanços i comptes bancaris.

Una conversa amb els meus antics companys de feina va ser l’origen del canvi. Els explicava com m’agradava assistir a cursos de cistelleria i anar a veure les demostracions d’elaboració d’espelmes de cera d’abella de la Teresa Pallarès a Arnes. De sobte vaig tenir clar que aquest era el camí. Em dedicaria a l’artesania.

Va ser dit i fet. M’encantaven les espelmes fetes amb cera d’abella. Vaig assistir a un curs de la Teresa. Després em vaig passar hores i hores fent proves a casa. Molts errors i algun encert. Al cap d’uns mesos vaig anar a la meva primera fira. Encara recordo la cara de la persona que em va comprar la primera espelma.

Des d’aleshores que sóc cerera i em dedico a fer espelmes de cera d’abella. Treballar amb aquest material natural és un plaer. Té moltes propietats per a purificar l’aire, desprèn una agradable olor i la seva llum és ben neta i especial.

Molt possiblement aquest canvi també s’explica pel procés terapèutic que vaig fer durant anys amb l’ajuda de bons professionals. Va ser un procés de posar “llum” a qui i com era. Estic convençuda que el camí que m’ha portat a dedicar-me a fer espelmes ve del resultat d’aquest procés. Faig les espelmes d’una en una perquè estic convençuda que això fa que la llum que desprenen sigui especial.

Fins ara l’experiència ha estat molt positiva. Aquests últims anys han estat de treball intens i de dificultats, però també de gran joia professional i personal. Canviar els balanços per la cera d’abella ha estat una molt bona decisió.

Sannicolàs és un projecte viu, que poc a poc va avançant i superant etapes. Tot i això, sempre mantindrà l’essència, és a dir, mai deixaré de fer les espelmes de forma artesanal ni tampoc introduiré materials diferents a la cera d’abella. “Sens dubte” m’aportarà encara més satisfaccions. Tinc la intenció de seguir fent espelmes fins que el cos aguanti!